No, ez is meglepetés lesz. Nyilván a cím alapján már elkezdett gyöngyözni mindenkinek a tejszín-ízlelőbimbója, de gyorsan letörjük a pavlovi reflexeket: tonhal, de paradicsimos alappal. Előnye, hogy télen is, friss alapanyag égető igénye nélkül is megoldható. OK, ez lehet, hátránynak is tekinteni, de hangsúlyozzuk itt a szezonális jelleget, s máris könnyebb értékelni.
Tehát:
Tonhalas farfalle
- 3 evőkanál olivaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz szeletelt, olajban lévő tonhal konzerv (ne zúzott legyen)
- 1 nagy paradicsompüré
- 1 csomag apróra vágott petrezselyem
- 1 csomag farfalle
- só, bors
Felforrósítom az olajat a serpenyőben, majd hozzáadom a fokhagymát, és mikor megbarnult, kiveszem, kidobom. Beleteszem a tonhalat, jól összekeverem. A paradicsompürét összekeverem 1-2 kanál meleg vízzel, majd a tonhalhoz öntöm és további kb 15 percig alacsony lángon főzöm. Leveszem a tűzről, belekeverem a petrezselyemzöldet, sóval-borssal ízesítem. Ezalatt sós vízben al dente megfőzöm a tésztát, jól leszűröm, majd összekeverem a szósszal.