Extra Szűz

Nem, nincs itt semmi magasztosság: tisztában vagyunk azzal, hogy nem biztos, hogy megváltunk akárcsak egy világot is kedélyes konyhai bravúrjainkkal: ha megveszekedetten őszinték akarunk lenni, akkor csupán magunknak akarunk fenntartani egy adatbázist a már kipróbált receptekhez. Megveszekedetten őszinték azonban nem akarunk lenni, úgyhogy: ez egy leirat egy sor ínyenc fogásról. Egy alapelv azért van: nem hivatkozunk olyan alapanyagokra, mint pörkölveszületett balinéz üregikajmán. Vagy tengeri só.

Friss topikok

Linkblog

Penne all'Vodka

2009.03.06. 22:08 | finnegan | Szólj hozzá!

Nem csalás, nem ámítás. OK, lehet, hogy csak én feltételeztem a név alapján, hogy akár csalás, akár ámítás lehet az ügyben. Mindenesetre, megbizonyosodtunk: működik.

Ezeket kell összegyűjtögetni:

  • 3 evőkanál vaj
  • 15 dkg pácolt sonka kisebb darabokra vágva (mi egy vastagabb szelet füstölt sertéscombot használtunk első közelítésben)
  • 3-4 evőkanál paradicsompüré (aranyfácán szerepelt nálunk)
  • 1 csokor petrezselyemzöld, aprítva
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 5-7 cl vodka (Bols-t használtunk, de még nem volt vodka, melyet rokonaitól meg tudtam volna különböztetni, így értő tanácsot örömmel fogadunk)
  • fél kg penne
  • só, bors

Serpenyőben fel kell olvasztani a vajat, hozzáadni a sonkát, paradicsompasztát, petrezselymet, ízlés szerint sóval, borssal ízesíteni. 10 percig időnként megkavarva főzni kell, majd bele kell keverni a tejszínt és a vodkát, egészen addig főzni, míg az alkohol elpárolog. Meg kell főzni a pennét al dente , leszűrni, majd a kész szósszal összekeverni.
Frissen igazán finom és krémes, de ezzel sincs semmi baj, hiszen majdhogynem pillanatok alatt elkészíthető. A jó állagú szósz vizuálisan kiábrándítóan kevésnek tűnik, de szépen végigsimítja, s beborítja a pennét. Először Kertinek, s Hong Yunek főztük, nagy siker volt, annak ellenére, hogy még nem hallottam Kertit elismerően nyilatkozni olyan étekről, melynél harminc deka húsnál kevesebb jutott volna tányérjára.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://extraszuz.blog.hu/api/trackback/id/tr71986294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: olasz tél gyors tészta penne szósz
süti beállítások módosítása