Ez tetszeni fog. Ha szezonalizálni kell, akkor ez is egy téli recept, de nem akar annak látszani: a paradicsom, a rozmaring és a tejszín frissé és a körülényekhez képest sikamlóssá teszi a művet.
Ilyeneket kell gyűjtögetni:
- 3 ek oliva
- 2.5-3 ek lehetőleg friss rozmaringtű, felvágva (ne derált rozmaring legyen)
- 1 nagyobb gerezd fokhangyma, finomra vágva
- fél csili, magtalanítva, felvágva
- 30-35 deka héjától megfosztott (plum) paradicsom, felvágva (konzerv)
- 1 bővebb evőkanál liszt
- 2 ek tej
- fél kiló spagetti
- parmezán, finomra reszelve
- só
A rozmaringot, csilit és fokhagymát együtt párolom az olajon, 2 percig. A paradicsomot a konzerv levével együtt vágjuk utánuk, forraljuk fel, majd gyöngyöztessük 30 percig. A lisztet 2-3 ek meleg vízbe keverem, majd a tejjel együtt a szószhoz keverem, sózóm, 5 percig tovább főzöm. Közben a spagettit al dente meg kell főzni, s meg is vagyunk.