Gergo nagy szakertoje ennek a finom, lagy izu, enyhen edeskes paradicsomszosz keszitesenek. Tokeletes vendegeknek is, mert hamar elkeszul, es komplett hatasa van egy jol sikerult, elore elkeszitett edesseggel, pl. tiramisuval.
Nalunk minimum dupla adag keszul belole...
Hozzavalok 4 szemelyre:
fel cup kockara vagott pancetta (angol szalonna),
1 kicsire vagott hagyma
1.2 pound (kb 60 dkg), hamozott es kimagvazott paradicsom
1 friss magvazott es aprora vagott chillipaprika
12 ounces spagetti
so es bors izles szerint
Elkeszites:
Egy serpenyot kikenunk olajjal, es a megfuttatjuk rajta a szalonnat - kis langon - egeszen addig, amig a zsir kioldodik belole. Hozzaadjuk a hagymat, es kb 10 percig kevergetve paroljuk, mig enyhen barna es edes lesz. Beledobjuk a paradicsomot, chillit, sozzuk borsozzuk izles szerint es kb 40 percig fedo alatt paroljuk, neha egy keves vizet hozzaadva, amennyiben szukseges.
Kozben megfozzuk a spagetit al dente, lecsepegtetjuk, es talba tesszuk. Ezzel megvolnank:)