Extra Szűz

Nem, nincs itt semmi magasztosság: tisztában vagyunk azzal, hogy nem biztos, hogy megváltunk akárcsak egy világot is kedélyes konyhai bravúrjainkkal: ha megveszekedetten őszinték akarunk lenni, akkor csupán magunknak akarunk fenntartani egy adatbázist a már kipróbált receptekhez. Megveszekedetten őszinték azonban nem akarunk lenni, úgyhogy: ez egy leirat egy sor ínyenc fogásról. Egy alapelv azért van: nem hivatkozunk olyan alapanyagokra, mint pörkölveszületett balinéz üregikajmán. Vagy tengeri só.

Friss topikok

Linkblog

Spaghetti Amatriciana

2009.05.17. 16:02 | szenakata | Szólj hozzá!

Gergo nagy szakertoje ennek a finom, lagy izu, enyhen edeskes paradicsomszosz keszitesenek. Tokeletes vendegeknek is, mert hamar elkeszul, es komplett hatasa van egy jol sikerult, elore elkeszitett edesseggel, pl. tiramisuval.

Nalunk minimum dupla adag keszul belole...

 

Hozzavalok 4 szemelyre:

fel cup kockara vagott pancetta (angol szalonna),

1 kicsire vagott hagyma

1.2 pound (kb 60 dkg), hamozott es kimagvazott paradicsom

1 friss magvazott es aprora vagott chillipaprika

12 ounces spagetti

so es bors izles szerint

 

Elkeszites:

Egy serpenyot kikenunk olajjal, es a megfuttatjuk rajta a szalonnat - kis langon - egeszen addig, amig a zsir kioldodik belole. Hozzaadjuk a hagymat, es kb 10 percig kevergetve paroljuk, mig enyhen barna es edes lesz. Beledobjuk a paradicsomot, chillit, sozzuk borsozzuk izles szerint es kb 40 percig fedo alatt paroljuk, neha egy keves vizet hozzaadva, amennyiben szukseges.

Kozben megfozzuk a spagetit al dente, lecsepegtetjuk, es talba tesszuk. Ezzel megvolnank:)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extraszuz.blog.hu/api/trackback/id/tr291126829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása