Extra Szűz

Nem, nincs itt semmi magasztosság: tisztában vagyunk azzal, hogy nem biztos, hogy megváltunk akárcsak egy világot is kedélyes konyhai bravúrjainkkal: ha megveszekedetten őszinték akarunk lenni, akkor csupán magunknak akarunk fenntartani egy adatbázist a már kipróbált receptekhez. Megveszekedetten őszinték azonban nem akarunk lenni, úgyhogy: ez egy leirat egy sor ínyenc fogásról. Egy alapelv azért van: nem hivatkozunk olyan alapanyagokra, mint pörkölveszületett balinéz üregikajmán. Vagy tengeri só.

Friss topikok

Linkblog

A kaliforniai sült...

2007.09.09. 18:17 | finnegan | Szólj hozzá!

Ez a bejegyzés most egy tisztelgés lesz a kaliforniai paprika előtt, aki testét adta 'skinünkhöz'. Tehát: a sült kaliforniai paprika receptje, ahogy mi próbáltuk.

Sokszor boltban incselkedik velünk, üvegbe zárva: harsogó piros szín mellé társul a pörkölődés szenes feketéje. Ha megálljuk ezt a csábítst, s mégis meggyőzzük magunkat, hogy csináljunk magunknak, akkor viszont megfelelően frissen jutunk hozzá és kedvünk szerinti hőmérsékleten ültethetjük tányérunkra. Nem szaporítok: lényegre török: fogjunk néhány (4-8) vörös kaliforniai paprikát, kenjük be a teljes felületét olajjal (bármennyire csábító volna olivaolajat használni, ne tedd, mert az olivaolaj gyulladási hőmérséklete alacsonyabb a napraforgó-/kukoricaolaj gyulladási hőmérsékleténél (nem ellenőrzőtt információ...)), a sütőt melegítsük elő 180 fokra és munkaerő-takarékossági okokból tegyünk fóliát a tepsibe.

A sütés kb. 30-40 percig tart, akkor kell fordítani a paprikát, amikor elkeyd feketedni a héja, amikor a második oldalt is megperzselődik, akkor ki is vehető a sütőből.

Ezután a paprikákat dobjuk be egy edénybe, dunsztolni: 15 percre takarjuk le fóliával, így egy kicsit gőzölődnek, s könnyen leszedhető a héj (sokáig nem jó benthagyni, mert megcsípi a paprikát a fekete héj és kesernyéssé is válhat az íz).

Egy kis édeskés levet fog ereszteni, ezt tartsuk meg, ebben lehet tartani a kész paprikát, a paprikáról a héjat finoman húzzuk le, a csimát, magokat szedjük ki.

Az utolsókén egy tálba szépen egymásra fektethetjük a lapokba szétszedett paprikát. Melegen is kiváló, de hűtő-hőmérsékleten is kellemesen egészíti ki a köreteket. Mi legutóbb mustáros csirke és jázminrizs mellé ettük...

Kb 1 óra 10 perc, előre is elkészíthető

A bejegyzés trackback címe:

https://extraszuz.blog.hu/api/trackback/id/tr63161140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: köret kaliforniai paprika
süti beállítások módosítása