A kaliforniai sült...
2007.09.09. 18:17 | finnegan | Szólj hozzá!
Sokszor boltban incselkedik velünk, üvegbe zárva: harsogó piros szín mellé társul a pörkölődés szenes feketéje. Ha megálljuk ezt a csábítst, s mégis meggyőzzük magunkat, hogy csináljunk magunknak, akkor viszont megfelelően frissen jutunk hozzá és kedvünk szerinti hőmérsékleten ültethetjük tányérunkra. Nem szaporítok: lényegre török: fogjunk néhány (4-8) vörös kaliforniai paprikát, kenjük be a teljes felületét olajjal (bármennyire csábító volna olivaolajat használni, ne tedd, mert az olivaolaj gyulladási hőmérséklete alacsonyabb a napraforgó-/kukoricaolaj gyulladási hőmérsékleténél (nem ellenőrzőtt információ...)), a sütőt melegítsük elő 180 fokra és munkaerő-takarékossági okokból tegyünk fóliát a tepsibe.
A sütés kb. 30-40 percig tart, akkor kell fordítani a paprikát, amikor elkeyd feketedni a héja, amikor a második oldalt is megperzselődik, akkor ki is vehető a sütőből.
Ezután a paprikákat dobjuk be egy edénybe, dunsztolni: 15 percre takarjuk le fóliával, így egy kicsit gőzölődnek, s könnyen leszedhető a héj (sokáig nem jó benthagyni, mert megcsípi a paprikát a fekete héj és kesernyéssé is válhat az íz).
Egy kis édeskés levet fog ereszteni, ezt tartsuk meg, ebben lehet tartani a kész paprikát, a paprikáról a héjat finoman húzzuk le, a csimát, magokat szedjük ki.
Az utolsókén egy tálba szépen egymásra fektethetjük a lapokba szétszedett paprikát. Melegen is kiváló, de hűtő-hőmérsékleten is kellemesen egészíti ki a köreteket. Mi legutóbb mustáros csirke és jázminrizs mellé ettük...
Kb 1 óra 10 perc, előre is elkészíthető
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.